OSBY BOWLINGHALL

Vi hade bowlingkalas, fem stjärnor från oss! Barnen tyckte att maten var jättebra. Jag som vuxen uppskattar att det inte serverades läsk, sugrörsdryck och vatten är mycket bättre.

Boka en afterwork med jobbet o lite annan info som kan va kul.

Bra bowlinghall i Osby. Hög standard på banorna och mycket trevlig personal.

OSBY BOWLING – EN AV SKÅNES HÄRLIGASTE BOWLINGHALLAR

Hos oss på Osby Bowling tar vi bowling till en ny nivå. Vi brinner för bowling och har utformat vår hall för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen. Oavsett om du är proffs, nybörjare eller bara vill ha skoj med kollegerna, om du vill testa bowling i en av Osbys största och bästa bowlinghallar så har du kommit rätt!


Osby Bowling är den självklara destinationen i centrala Osby för dig som vill bowla, äta gott och umgås med vänner och familj i en avslappnad och gemytlig miljö. Vi har funnits i Osby sedan tidigt 70-tal och har blivit en naturlig mötespunkt för bowlingsugna i Osby kommun.8 moderna bowlingbanor i centrala Osby

Vi erbjuder 8 moderna bowlingbanor med möjligheter att bowla, mingla och få personlig service. Du kan också fira barnkalas med ett bowlingkalas där du kan ta del av både bowlingbanorna o bordsplatserna för att ta firandet till nästa nivå.


Banorna på Osby Bowling är tävlingsanpassade, har långa ansatser och fri takhöjd. För professionellt anordnade tävlingar rekommenderar vi att tävlingssugna bowlare tittar igenom Svenska Bowlingförbundets riktlinjer.


För den discosugna bowlaren rekommenderar vi ett besök efter klockan 17 då vår festliga kvälls- och helgbelysning tänds. Du kan även boka ditt egna evenemang där du själv väljer nivån på festligheterna med ditt sällskap.

BOKA BANA FÖR ATT BOWLA HOS OSS PÅ OSBY BOWLING

Intresserad av att boka en bana för att bowla hos oss på Osby Bowling?


Vi erbjuder dig en smidig möjlighet att boka banor direkt på webben. Det finns många banor och lediga tider att välja bland. Hitta ett datum och tid som passar dig via vår smidiga bokningsportal.


Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att ringa oss på

0479 -107 49 så hjälper vi dig.


Bokningar av vår lokal tar vi emot via telefon för att säkerställa att vi kan anpassa upplevelsen efter dina behov och önskemål. Ring oss på 0479-107 49. Mer information om våra paket hittar du här.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

HITTA TILL BOWLINGHALLEN I OSBY

Osby Bowling är nystartat sedan 2022 i juli.

Det har alltid varit enkelt att hitta till vår bowlinghall för att bowla och umgås!


Du hittar vår bowlinghall på Södra portgatan 28 snett mittemot tennishallen i Osby


NYBÖRJARTIPS FÖR BOWLING

Bowling är en underbar aktivitet oberoende av om du är mästare eller nybörjare. Många använder bowlingen som ett sätt att umgås med nära och kära.

Bowling handlar för många inte om att vinna eller förlora utan om att ha kul och umgås med människorna som de tycker om. Med det sagt finns det en klar tjusning i att få visa upp sin segerdans och imponera på sällskapet med en välplacerad strike. Vissa tar tävlingsmomentet på största allvar!

Det är lätt att komma igång med att bowla och det är riktigt kul att bli bra på det. För att hjälpa dig en bit på vägen har vi samlat några nybörjartips som ger alla en möjlighet att briljera.

Välj rätt bowlingklot

Det första momentet som kan hjälpa dig bli bättre på bowling är att välja rätt klot.

När du väljer klot, se till att hålen har en storlek som passar dina händer. Hålen ska inte vara så små så att du riskerar att fastna med fingrarna, men inte heller så stora att du får dålig kontroll på klotet. Ett bra riktmärke är att de ska vara något större än storleken på en ring som hade passat din hand.

Avståndet mellan tumhål och fingerhål ska göra greppet bekvämt för dig och göra det möjligt att kontrollera klotet utan ansträngning.

En annan faktor är att klotet ska ha en vikt som går att behärska. Börja gärna med ett för lätt klot och öka sedan successivt vikten när du känner att tekniken sitter och vikten blir mer hanterbar.

I vår bowlinghall i Osby har vi ett stort urval av bowlingklot att välja på. Tveka inte att byta klot när du bowlar om det du började med inte passar!

Ta hjälp av banan för att sikta

Var avslappnad i både armen och handen som greppar bowlingklotet. Spända kast resulterar ofta i sämre kontroll än mer avslappnade. Bowla med ett fast men inte för hårt grepp. Ha bowlingklotet i ett grepp som kommer underifrån.


Vissa utövar bowling med en långsam ansats medan andra har högre hastighet. Klotets position innan kastet regleras av hur snabb ansats vi vill ta. Bowlare med en långsammare ansats kan hålla klotet högre upp, medan bowlare med snabbare ansats kan ha bowlingklotet lägre. Håll klotet någonstans mellan nedre brösthöjd och övre midjehöjd.

Kasta och avsluta kastet rätt

När du kastar bowlingklot är det viktigt att följa med svingen. Du vill ha en rak arm och handled och följa med bowlingklotet när det lämnar handen.


Låt bowlingklotet lämna handen när armen är så utsträckt som möjligt. Tänk på att klotet ska lämna handen som i ett bra handslag; alltså med tummen i en “klockan 10-position” om du är högerhänt.


 ATT TÄNKA PÅ NÄR DU BOWLAR

Det finns mängder av saker att hålla i åtanke när man spelar bowling, fastän det är lätt att plocka upp och lära sig på hyfsat kort tid. Det går alltid att finputsa på detaljer, och sånt som är självklart för den ena kan vara otydligt för en annan. Här listar vi ett par saker som vi tycker är viktigt att tänka på när man bowlar, oavsett hur uppenbart det kan tänkas vara.

 Ha alltid bowlingskor

När du bowlar vill du ha ett så bra grepp mot golvet som möjligt för att kastet ska bli stabilt. Men det är mindre bra att ha skor som tar emot för mycket, eftersom det kan hindra dig att följa med kastet. Alldeles lagom är bowlingskor, som samtidigt är skonsamma mot golvet vid ansatsen.


Vi har krav på att bowlingskor ska användas på samtliga banor. Men för att göra det så enkelt som möjligt har vi inkluderat skohyran i våra priser för bowling.

Ta hjälp av banan för att sikta

Reglerna för bowling kräver inte att du ska använda ett visst kast. Med andra ord får du faktiskt kasta klotet som du vill. Vissa använder lite ovanligare kasttekniker med två händer vilket är helt okej enligt regelboken. Det är dock strikt förbjudet att använda dig av mer än ett klot åt gången. Kasta hur du vill, så länge som det enbart kastas ett klot åt gången och du inte riskerar att skada dig själv, någon annan eller banan.

Gå inte ut på banan

Gå inte ut på bowlingbanan under några omständigheter. Det är farligt och du löper en risk att bli träffad av en annan bowlares klot. Bowlingklot är tunga och gör ont. Bowlingbanan är dessutom inoljad och väldigt hal, vilket gör det lätt att falla. Utöver det förstör den som går ut på banan inoljningen.

Kort sagt, banan är till för bowling och inte människor. Om det uppstår en situation då någon måste gå ut på bowlingbanan så ber vi dig säga till personalen så hjälper vi till med det.

Vänta på att maskinen ska bli klar innan du kastar

Det är superkul med bowling! Det är så kul så att det kan vara svårt att hålla sig från att kasta klotet när maskinen som ställer upp käglorna är i den sista fasen av uppställning. Men det är viktigt att vara tålmodig. Ett tungt bowlingklot kan förstöra en stor och dyr maskin om olyckan är framme.

Vänta tills maskinen har ställt upp käglorna innan bowlingen fortsätter.


KONTAKTA OSS

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vi på Osby Bowling har funnits länge, och så länge det har kastats bowlingklot och ”strike!” har ekat i våra hallar så har det funnits frågor, om allt möjligt – från bowlingtips, till vår verksamhet, och annat smått och gott. Här listar vi de vanliga frågor och svar som vi får från besökare och frågvisa intressenter.

 Hur lång är en bowlingtimme?

En bowlingtimme är 57 minuter.

Hur lång tid innan start bör vi anlända till bowlinghallen?

Vi rekommenderar dig att komma hit runt 30 minuter innan din bowlingtid börjar. På så sätt hinner du ta något i baren, testa klot och prova ut skor i lugn och ro. Om du funderar på att äta bör du vara på plats ungefär en timme innan din bowlingtid startar och även boka bord i restaurangen. Bordsbokning gör du enklast på genom att ringa oss på 0479-107 49

Hur många bowlingbanor har ni?

Vi har totalt 8 bowlingbanor som går att finna i vår bowlinghall på Södra port gatan 28 i centrala Osby

Har ni någon åldersgräns för att spela bowling hos er?

Nej. Här är alla åldrar välkomna gammal som ung.

Ingår det skor när man bokar bana i er bowlinghall?

Ja. Hos oss ingår skor alltid i banhyran oavsett hur stort sällskapet som spelar är.

Hur många personer kan spela på en bowlingbana?

Vi rekommenderar mellan 4-5 personer per bana, men som max går det att spela 5 stycken.

Har OSBY Bowling någon discobowling?

Ja, vi har discobowling både fredagar och lördagar. I resterande delar av bowlinghallen har vi valt att inte ha något discoljus på under spelet.

Har OSby Bowling fullständiga alkoholrättigheter?

Ja. Vår bowlinghall i Osby har fullständiga rättigheter.

Hur hittar jag borttappade saker?

Ring till oss och kolla med personalen. På plats har vi även en ”lost and found”-sektion som du kan titta i. Telefonnummer till bowlinghallen är 0479-107 49

Är du redo att planera ett besök hos oss? Boka bowling hos oss.

Rulla till toppen

BOWLINGMENY

FÖRRÄTTER

Pubtallrik med kycklingvingar, chili cheese, lökringar

65kr

Toast med ost och skinka

35kr

VARMRÄTTER

Veggieburgare

95kr

Schnitzel med pommes och bearnaisesås

139KR

Hamburgare 90g/150g

75kr/95kr

Hamburgare & pommes 90g/150g

95kr/105kr

Chicken nuggets 6st med pommes

85kr

Smal korv med bröd

25kr

SMASHBURGARE & POMMES 100g

110Kr

POMMES Tallrik

35Kr

EFTERRÄTTER

Kladdkaka med vispad grädde/glass

45Kr

2 st Amerikanska panNkakor med glass och Jordgubbssylt

65Kr

Buffé förbokas minst 3 dagar innan och minst 6 personer.
VID ALLERGI FRÅGA PERSONALEN!